Patrick Lefevere trekt de kaart van de jeugd en geeft twee jonge renners een kans

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Patrick Lefevere trekt de kaart van de jeugd en geeft twee jonge renners een kans

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Floors zullen er twee nieuwe en jonge gezichten te zien zijn tot het einde van het seizoen. Patrick Lefevere geeft Przemyslaw Kasperkiewicz en Alvaro Hodeg een kans als stagiair.

Hodeg lijkt iemand te zijn voor de eendagskoersen. "Vorig jaar mocht ik in Denia al eens meetrainen met Tom Boonen, Fernando Gaviria en Marcel Kittel. Dat was echt geweldig. Ik voel me zo opgewonden nu ik hier sta. Ik heb hier geen woorden voor", aldus Hodeg.

Kasperkiewicz komt uit de jeugdploeg Klein Constantia. "Daardoor ken ik de ploeg al een beetje. Het is een geweldig team met veel getalenteerde renners. Ik hoefde dus geen twee keer na te denken over deze kans. Ik heb hier heel erg hard voor gewerkt", zegt de Pool.

'Benieuwd'

"We willen jonge renners een kans geven en bekijken hoe zij het doen tegen de profs", laat Patrick Lefevere weten. "Maar we moeten er wel rekening mee houden dat ze slechts een korte periode voor ons rijden en niet mogen deelnemen aan wedstrijden op WorldTour-niveau. Dat zou hun nog meer ervaring geven. Ik heb niets dan goede dingen gehoord over beide renners en ik ben benieuwd om ze in actie te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties