Debat van de week: 2 Grote Rondes winnen in 1 jaar. Yes or no?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Debat van de week: 2 Grote Rondes winnen in 1 jaar. Yes or no?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome staat net als Fabio Aru, Romain Bardet en nog heel wat andere renners aan de start van de Ronde van Spanje. Froome kan er zijn tweede Grote Ronde op één seizoen binnenhalen. Te zwaar of niet? Discussieer mee.

Het is in deze moderne tijden niet meer vanzelfsprekend om twee Grote Rondes (al rijdt Lotto Soudal-renner Adam Hansen er al jaren drie op rij) op één seizoen te rijden, laat staan er twee te winnen. De voorbereiding op een Grote Ronde is zo optimaal geworden dat de nodige rust erna noodzakelijk is.

Tom Dumoulin bijvoorbeeld paste na zijn eindzege in de Giro voor de Ronde van Spanje, ondanks het feit dat hij niet aan de start kwam in de Tour de France. Chris Froome gaat na zijn eindzege in Parijs dan weer op zoek naar eindwinst in de Vuelta.

Vorig jaar moest de kopman van Team Sky de duimen leggen voor Nairo Quintana in de Giro. Een gebrek aan frisheid of was het mentaal op? Of is het in deze tijden gewoon niet meer mogelijk om twee Grote Rondes in één seizoen te winnen? Discussieer mee en stem in onze poll!

Kan een renner nog twee Grote Rondes op één seizoen winnen?

33%
33%
0%
33%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties