Opnieuw wereldkampioen veldrijden of Parijs-Roubaix winnen? Wout Van Aert weet het wel

Redactie
| 13 reacties
Opnieuw wereldkampioen veldrijden of Parijs-Roubaix winnen? Wout Van Aert weet het wel
Foto: © photonews

Binnen ruim een maand wordt er opnieuw gecrost. Wout Van Aert zal opnieuw te zien zijn in het veld, maar zal enkele crossen laten schieten om volgend jaar mee te doen in de klassiekers op de weg.

Over zijn wegprogramma van 2018 is nog weinig bekend. Al lijkt 'de Hel van het Noorden' een formaliteit te zijn. "Het zal een beetje van de ploeg afhangen welke koersen ik rijd", zegt Van Aert. "In Roubaix hoop ik sowieso aan de start te staan."

Maar het zal vooral zaak zijn om bij te leren en dingen op te steken voor de 22-jarige wereldkampioen veldrijden. "Ik wil proberen in de finale te raken. Als je 200 km mee rijdt en er dan af moet, leer je niks bij", vertelt hij in HLN.

"Mensen zweven snel, maar ik hou mijn voetjes op de grond"

Het WK in het veld winnen of Parijs-Roubaix toch maar? "Dan opteer ik voor het WK omdat dat het meest realistische is. Wie heeft bij zijn eerste deelname Parijs-Roubaix gewonnen? Niemand. Mensen zweven snel, maar ik hou mijn voetjes op de grond. Ik heb nog maar drie koersen van meer dan 200 km gereden en er wordt wel eens vergeten dat ik nog altijd maar 22 ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties