Theuns moet nipt de duimen leggen voor wie anders dan wereldkampioen Sagan
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Derde rit in de BinckBank Tour is een kolfje naar de hand van Peter Sagan

Theuns moet nipt de duimen leggen voor wie anders dan wereldkampioen Sagan

De derde rit in de BinckBank Tour is gewonnen door Peter Sagan. De wereldkampioen was de snelste van een peloton dat fel uitgedund was door de gladde wegen en een valpartij in het slot.

In de derde etappe trok het peloton van het West-Vlaamse Blankenberge naar Ardooie. Vijf renners zagen hun kans gaf en trokken in de aanval. Frederick Backaert, Piet Allegaert, Elmar Reinders, Sander Cordeel en Kristijan Koren vormden met hun vijf de aanval van de dag.

De samenwerking zat goed, maar het peloton liet de voorsprong nooit boven de vier minuten komen. In de plaatselijke rondjes in en rond Ardooie leken de vluchters gegrepen te worden, maar de sprintersploegen speelden met de voorsprong. Op zeven kilometer van de streep was het rijk van de aanvallers definitief uit, al spartelde Cordeel nog even tegen. 

Regen en valpartij

Het tempo werd de hoogte ingejaagd, al was de regen deels een spelbreker. Net voor de laatste kilometer gingen heel wat renners tegen de grond. Het werd een ontregelde sprint met een compact peloton - Drucker probeerde het nog solo - en daarin was Sagan sneller dan onze landgenoot Edward Theuns en de Fransman Rudy Barbier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/12/2019 Cyclocross Essen
08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross

Nieuwste reacties