Belgische zegekoning van 2016 Timothy Dupont reageert na uitsluiting uit de BinckBank Tour

Redactie
| 0 reacties
Belgische zegekoning van 2016 Timothy Dupont reageert na uitsluiting uit de BinckBank Tour
Foto: © photonews

Opvallend nieuws bij Veranda's Willems-Crelan op woensdag. Sprinter Timothy Dupont werd door de ploegleiding naar huis gestuurd na een incident in de tijdrit. De sprinter reageerde achteraf dat hij de straf té zwaar vindt.

Ploegleider Michiel Elijzen wilde de details over het incident niet prijsgeven, maar Dupont had zich verbaal laten gelden. "Ik vond dat een aantal zaken niet waren zoals het moet en ik ben ontploft", zegt Dupont in HLN. "Noem het maar de frustratie na een moeilijk seizoen. Ik ben een mens, dat kan gebeuren."

Dupont won vorig jaar maar liefst 16 keer, maar dit seizoen wil het maar niet lukken voor de sprinter. "Ik kan nu depressief doen, maar dat ben ik niet van plan. Ik heb gisteren niet getraind, maar heb wel de koers gevolgd op tv."

Straf te zwaar

"Voor mij is zo'n sprint een gemiste kans. Maar ik heb een dochtertje van vier maanden: er zijn belangrijker zaken in het leven dan een discussie tussen ploeg en renner. Ik vind alleen dat de straf zwaar is in verhouding met wat er gezegd is", besluit Dupont.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties