Nét geen straffe stunt van Yves Lampaert, maar toch Belgische ritzege dankzij Edward Theuns in BinckBank Tour
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Edward Theuns schrijft de vierde rit in de BinckBank Tour op zijn naam

Nét geen straffe stunt van Yves Lampaert, maar toch Belgische ritzege dankzij Edward Theuns in BinckBank Tour
Foto: © photonews

De vierde rit in de BinckBank Tour is gewonnen door een Belg. Edward Theuns was de snelste van een compact peloton, al leek Yves Lampaert in het slot op weg naar een straffe stunt.

De vierde rit bracht de renners van Lanaken opnieuw naar Lanaken. Drie renners trokken in de aanval en daar zat wel een heel opvallende naam bij. André Greipel, die naar eigen zeggen zijn sprintersinstinct kwijt is, gooide het over een andere boeg en koos voor de vroege vlucht. Hij kreeg het gezelschap van zijn ex-ploegmaat Pim Ligthart en de Duitser Nils Politt.

De voorsprong van de drie renners werd nooit echt groot en kwam nooit boven de drie minuten in de gure weersomstandigheden. Het trio werd op een kleine 30 kilometer van de streep gegrepen. Ligthart gaf zich als laatste gewonnen. Het tempo, dat al de hele dag erg hoog lag, werd opnieuw de hoogte ingejaagd en onder meer kanshebber voor dagwinst Arnaud Démare moest passen.

Straffe solo van Lampaert

In de slotkilometers trokken Alex Dowsett en Dion Smith in de aanval. Zij kregen een beperkte bonus, maar alles kwam opnieuw samen. Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert was de volgende die het probeerde op 4 kilometer van de streep. En hij kreeg een mooi gaatje met zijn solo. De West-Vlaming kwam als eerste onder de vod van de laatste kilometer en leek op weg naar een stunt.

Maar zijn poging strandde dan toch op zo'n 75 meter van de meet. Het peloton walste nog over de renner van Quick-Step Floors en het was Edward Theuns die de handen in de lucht mocht steken. Geen 100e profzege dus voor Peter Sagan. Stefan Küng blijft de leider in het algemene klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/12/2019 Cyclocross Essen
08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross

Nieuwste reacties