Opnieuw slecht nieuws voor afscheidnemende Jurgen Van den Broeck

Redactie
| 0 reacties
Opnieuw slecht nieuws voor afscheidnemende Jurgen Van den Broeck

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jurgen Van den Broeck blijft zitten in de hoek waar de klappen vallen. De renner van het Nederlandse LottoNL-Jumbo, die na 2017 afscheid neemt van de wielersport, kwam woensdag niet meer aan de start van de tweede rit in de Tour de l'Ain.

Dinsdag stond in de Tour de l'Ain de proloog op het programma. Van den Broeck kwam al tijdens de verkenning ten val en stond niet meer aan de start van de eerste rit in lijn. De afscheidnemende renner reed de proloog nog uit en werd 88e, maar kwam woensdag dus niet meer in actie.

"Hij kon amper, of zelfs niet eens zijn stuur vasthouden", zegt Ard Bierens, persverantwoordelijke van zijn team, in HNB. "Het had geen zin om te starten. Jurgen kwam ten val tijdens de opwarming van de tijdrit en bezeerde zijn linkerelleboog. Dezelfde elleboog waaraan hij ook een breukje opliep tijdens de Giro. Een breuk die veroorzaakt werd door een val vlak voor de slottijdrit in Milaan."

"Ook daar startte hij nadien nog in de tijdrit en reed hij die uit. Onderzoek bracht een breukje in de elleboog aan het licht, waardoor hij lange tijd out was. Hij hervatte de competitie pas opnieuw in de Clasica San Sebastian eind juli, maar nu viel hij dus opnieuw op diezelfde elleboog en heeft hij pijn", aldus Bierens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties