Theuns doet het, al was hij ook ontgoocheld voor Lampaert: "Ik heb een lange weg afgelegd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Edward Theuns heel gelukkig door eerste zege in de WorldTour

Theuns doet het, al was hij ook ontgoocheld voor Lampaert: "Ik heb een lange weg afgelegd"

Edward Theuns schreef in zijn profcarrière al enkele overwinningen op zijn naam, maar won vandaag een eerste keer in de WorldTour. Achteraf was de sprinter van Trek-Segafredo erg blij en opgelucht.

"Gisteren was ik tweede en vandaag ging ik voor beter. En het is gelukt", zei een blije Theuns voor de camera. "Ik ben echt wel opgelucht. Ik heb sinds mijn val in de Tour vorig jaar een lange weg afgelegd. Het voorjaar was niet slecht, maar daarna was er een operatie om die bouten weg te nemen."

Theuns, die mogelijk Trek-Segafredo na dit seizoen verlaat, heeft dus een moeilijke periode achter de rug. "Sindsdien gaat het in stijgende lijn. Ik heb een goede hoogtestage gehad tijdens de Tour en dat werpt nu zijn vruchten af."

"Ik was wat verbaasd dat er niemand meer over kwam"

Lampaert leek lang op weg naar een stunt, maar het peloton haalde de Belgische kampioen tijdrijden toch nog terug. "Ik zag hem rijden en Dirk (Demol) zei dat hij een mooie voorsprong had. Ik vind het jammer voor hem dat hij nog ingehaald werd, maar ik was uiteindelijk die laatste kilometer bezig met de sprint. We hebben als ploeg perfect werk geleverd."

"We konden op het perfecte moment gaan en zo'n sprint ligt me wel. Ik was wat verbaasd dat er niemand meer over kwam", bekent Theuns. "Emotioneel en mentaal is het lastig geweest. Mijn vriendin heeft me vaak gezegd dat ik het wel kan in de sprint. Ik heb getoond dat ik het vertrouwen mag hebben. Ik kom uit een moeilijke periode, dus dit doet dubbel zoveel deugd", besluit Theuns.

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties