Pauwels is kopman bij Dimension Data en dit is zijn grote doel in de Vuelta

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pauwels is kopman bij Dimension Data en dit is zijn grote doel in de Vuelta
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook het Zuid-Afrikaanse Team Dimension Data heeft als één van de laatste ploegen de selectie klaar voor de Ronde van Spanje. De WorldTour-ploeg rekent op drie kopmannen, waaronder één Belg.

Serge Pauwels zal na een sterke Tour de France ook te zien zijn in de Ronde van Spanje. Hij krijgt samen met Igor Anton en Omar Fraile een beschermde status binnen de ploeg. Pauwels en Anton kunnen voornamelijk op ritten (en eventueel het klassement) mikken, terwijl Fraile voor de derde keer op rij het bergklassement kan winnen in de Vuelta.

"De Vuelta is altijd een harde koers waarin heel wat geklimd moet worden", opent Pauwels bij zijn team. "Daarom hebben we ook heel wat klimmers mee in de ploeg. We hebben een sterk team dat agressief kan koersen en op ritwinst kan mikken."

"Ik hoop dat ik een goede etappe kan uitkiezen en voor een overwinning kan gaan"

Een maand na de Tour is Pauwels dus opnieuw in een Grote Ronde te zien. "Ik kijk enorm uit naar mijn tweede Grote Ronde van dit seizoen. Na de Tour heb ik een korte pauze genomen en vorige week een stevige trainingsweek gedaan. Ik hoop dat ik een goede etappe kan uitkiezen en voor een overwinning kan gaan", besluit Pauwels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties