Lefevere duidelijk: "Wat nu gebeurt, is zonde, maar anderzijds moet dit ook de ogen openen"

Redactie
| 0 reacties
Lefevere duidelijk: "Wat nu gebeurt, is zonde, maar anderzijds moet dit ook de ogen openen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuws dat de toekomst van wielerploeg Cannondale-Drapac aan een zijden draadje hangt, is ingeslagen als een bom. Heel wat renners - waaronder Sep Vanmarcke en Rigoberto Uran - komen zo mogelijk vrij. Patrick Lefevere reageerde al.

Ook Lefevere was verrast na het nieuws over Cannondale. "Is het echt zo dat al die renners opnieuw op de markt zijn? Da's straf, zeker omdat Vaughters in de Tour met Oath nog een nieuwe cosponsor aan boord haalde", opent Lefevere in Het Nieuwsblad. "Maar voor mij verandert dit niets, ook al is Vanmarcke een van hen."

In het verleden werd Vanmarcke al enkele keren gelinkt aan de ploeg van Lefevere. "Vorig jaar had ik een interessant gesprek met hem, maar de situatie is nu anders. Ik heb voor volgend seizoen 25 renners en ik heb geen geld meer over. Ik hoop dat mijn collega Jonathan Vaughters alsnog de ontbrekende miljoenen vindt."

"Ik wens hem veel succes, net als de renners. Wat nu gebeurt, is zonde, maar anderzijds moet dit ook de ogen openen. De renners vragen voortdurend meer geld, terwijl er overal minder budget is en geen enkele nieuwe sponsor zich aandient", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties