Legt dit supertalent Wout en Mathieu het vuur aan de schenen? "Als het van iemand moet komen, is het van hem"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Legt dit supertalent Wout en Mathieu het vuur aan de schenen? "Als het van iemand moet komen, is het van hem"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas Pidcock was gegeerd wild op de transfermarkt. Het Britse supertalent domineerde alles bij de junioren en zal zich de komende jaren tonen in het shirt van Telenet Fidea Lions.

"Pidcock gaat heel kort in de buurt zitten later", aldus Erwin Vervecken. "Het is hét toptalent, van het niveau van Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel en destijds Niels Albert."

Talent is er zeker, maar het moet er nog altijd uit komen. "Het is altijd afwachten, zit hij in een zwakke of sterke lichting? Is hij al professioneel bezig, of nog niet?"

"Maar als het van iemand moet komen, is het van hem." Dit jaar kan hij zich mogelijk al tonen in enkele profcrossen. "Ik verwacht dat hij één of twee profcrossen gaat testen. Wout was in zijn eerste jaar tweede in Niel, Mathieu deed dat in Antwerpen."

Hij zal toch al dichtbij de top-vijf moeten zitten

-Erwin Vervecken

Het wordt de lakmoesproef voor de jonge Brit. "Dan gaan we het meteen weten. Hij zal toch al dichtbij de top-vijf moeten zitten, dan zit het goed voor de toekomst."

Maar welk soort crosser is Pidcock eigenlijk? "Het is iemand die enorm rap kan rijden, maar ook relaxed is. Misschien een beetje meer Mathieu Van der Poel. Hij gaat in het wiel mee en plaatst dan plots zijn versnelling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties