Sep Vanmarcke reageert: "Nieuws is ingeslagen als een bom" en "Ik heb mijn portie nu wel gehad"

Redactie
| 0 reacties
Sep Vanmarcke reageert: "Nieuws is ingeslagen als een bom" en "Ik heb mijn portie nu wel gehad"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de renners van Cannondale-Drapac was het ongetwijfeld niet het meest leuke weekend van het jaar. De ploeg van Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck zag één van de sponsors voor volgend seizoen afhaken, waardoor de wielerploeg mogelijk niet zal verder bestaan.

"Het heeft er echt wel ingehakt. Dit had niemand verwacht", vertelde Sep Vanmarcke bij Sporza. "De renners en de staf hebben zaterdagmiddag een e-mail ontvangen van de ploeg. Een mail lijkt misschien vreemd, maar je kunt geen 70 mensen persoonlijk verwittigen. Iedereen heeft het nieuws gelijktijdig vernomen en dat nieuws is echt ingeslagen als een bom."

Een donderslag bij heldere hemel voor de renners van Cannondale. "We dachten dat de toekomst gegarandeerd was en dan krijg je zo'n bericht. Dat is niet fijn. Het is niet dat ik kwaad ben. Ook de ploegleiding is een slachtoffer, maar dit is nog maar eens slecht nieuws. Ik heb het al eens meegemaakt met Rabobank, daarna met Belkin dat er plots mee ophield en nu dus bij Cannondale. Ik heb mijn portie nu wel gehad. Het is vervelend."

"Ik maak me niet al te veel zorgen over mijn toekomst"

Vanmarcke moet dus al aan zijn toekomst denken. Zijn contract loopt nog één jaar. "Ik had nog een contract voor een jaar en nu moet ik opeens weer op zoek of hopen dat er alsnog geld gevonden wordt. Maar het is al laat op het seizoen. Ik ben daar dus realistisch in", gaat Vanmarcke voort.

"Ik moet eerstdaags overleggen met mijn manager. Ik maak me niet al te veel zorgen over mijn toekomst, maar financieel zal ik me wellicht niet verbeteren als je zo laat nog op zoek moet. De meeste ploegen hebben al nieuwe transfers gedaan. Veel ruimte is er wellicht niet meer. Dit is jammer, voor het wielrennen in zijn geheel ook", besluit de West-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties