Van Avermaet doet uitstekende zaak, Quick-Step Floors ziet leidersplek in het gedrang komen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Avermaet doet uitstekende zaak, Quick-Step Floors ziet leidersplek in het gedrang komen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Bretagne Classic Ouest-France heeft weinig wijzigingen in het WorldTour-klassement gebracht. Al was er natuurlijk wel goed nieuws voor olympisch kampioen en BMC-renner Greg Van Avermaet, die zijn voorsprong op eerste achtervolger Tom Dumoulin nog wat vergrootte.

Van Avermaet werd zondag 10e in Plouay en sprokkelde net zoals in Hamburg enkele puntjes om zijn voorsprong op Tom Dumoulin te vergroten. Onze landgenoot telt nu 3032 punten, de Nederlander moet het met 2515 punten doen. De top vijf van de WorldTour wordt vervolledigd door Michal Kwiatkowski, Alejandro Valverde en Dan Martin.

De enige verschuiving kwam van Alexander Kristoff. De Europese kampioen kwam de top 10 binnen ten koste van de Colombiaan Nairo Quintana. Philippe Gilbert blijft zo hangen op een achtste plek.

Quick-Step (nog steeds) leider

In het ploegenklassement deed Team Sky door de overwinning van Elia Viviani in Plouay een uitstekende zaak. De ploeg van Chris Froome telt 9963 punten en nadert zo op leider Quick-Step Floors, dat het met 10642 punten moet doen. BMC vervolledigt de top 3 bij de teams. Lotto Soudal verliest één plek en staat 14e.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties