Quick-Step Floors gaat op recordjacht en kan het absolute record van 2003 en 2009 breken

Redactie
| 0 reacties
Quick-Step Floors gaat op recordjacht en kan het absolute record van 2003 en 2009 breken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Quick-Step Floors was het dinsdag al de vierde ritzege in deze Ronde van Spanje, de 14e al in totaal in alle Grote Rondes dit seizoen. En dat betekent dat het record stilaan in zicht komt.

Matteo Trentin boekte dinsdag zijn tweede ritzege, eerder wonnen ook Yves Lampaert en Julian Alaphilippe al een rit in deze Vuelta. Het totaal van dit seizoen in Giro, Tour en Vuelta staat op 14 stuks. Team Sunweb staat op nummer twee in dat 'klassement' en won dit seizoen al 6 keer in een Grote Ronde.

"We proberen nu beter te doen", aldus ploegleider Rick Van Slycke in HLN. "Voor hetzelfde geld was het ons ook al bijna gelukt. David de la Cruz werd tweede in Andorra en Enric Mas was derde in Sagunt. Hadden we nu zes ritten gewonnen in deze Vuelta, dan had ook niemand daarvan opgekeken."

Fassa Bortolo en HTC-Columbia achterna

En ook het record komt in de buurt. Fassa Bortolo boekte in 2003 17 ritzeges (met dank aan de 15 zeges van Petacchi), HTC-Columbia deed 6 jaar later even goed als de Italiaanse formatie. Quick-Step Floors staat momenteel op 14 stuks en heeft dus nog 3 overwinningen nodig om het record te evenaren en nog 4 stuks om het record te breken. Er blijven nog 11 ritten over in deze Ronde van Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties