Sep Vanmarcke over onzekerheid die leeft: "Ik verwacht geen wonderen"

Redactie
| 0 reacties
Sep Vanmarcke over onzekerheid die leeft: "Ik verwacht geen wonderen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Sep Vanmarcke en zijn ploegmaats bij Cannondale-Drapac oogt de toekomst niet rooskleurig. Door het ontbreken van een nieuwe sponsor - Unibet - dreigen alle renners na dit seizoen zonder ploeg te zitten.

Waar Vanmarcke volgend seizoen rijdt, is ook nog onzeker. "Ik heb mijn manager aan de lijn gehad. Normaal beginnen transferbesprekingen in mei. In mijn geval is dat nu eind augustus of begin september", vertelt Vanmarcke in HLN. "Ik verwacht geen wonderen. Een deel ploegen zal reeds volzet zijn, budgettair of numeriek. Er zullen er ongetwijfeld zijn met interesse, maar die moeten overleggen met sponsors."

De West-Vlaming heeft dan ook zijn management aan het werk gezet. "Bij SEG proberen ze nu zo snel mogelijk alles op een rijtje te zetten. Ik hoop dat het allemaal niet te lang aansleept. Ach... Het jaar 2017 is vervloekt. Door dat kl*tevoorjaar zit ik ook al niet in de beste onderhandelingspositie."

"Vorig jaar stond ik op de barricades voor mijn broer Ken en Tom Van Asbroeck"

En bovendien was ook broer Ken dit seizoen bij Cannondale aan de slag als ploegleider. "Vorig jaar stond ik op de barricades voor mijn broer Ken en Tom Van Asbroeck. Ook dat wordt nu een moeilijk verhaal. Mijn broer is nuchter genoeg, hoor. Maar toch: hij heeft wel zijn job als postbode opgezegd om zijn droom waar te maken."

"En hij deed dat goed. Hopelijk komt er ook voor hem een oplossing. Ja, ik heb al gevloekt... Anderzijds: ik zit niet aan de grond, hé. Er zijn mensen die het slechter hebben. Ik heb - mede door alle tegenslag - leren relativeren. Als je van training terugkomt en je ziet 'de kleine' met een smile rondkruipen...", besluit Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties