De Cauwer en Wuyts helpen bondscoach De Weert een handje en geven hun negen namen voor het WK in Bergen

Redactie
| 0 reacties
De Cauwer en Wuyts helpen bondscoach De Weert een handje en geven hun negen namen voor het WK in Bergen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu maandag maakt bondscoach Kevin De Weert zijn WK-selectie voor het Noorse Bergen bekend. Dat WK wordt op 24 september gereden. Michel Wuyts en José De Cauwer zetten hun negen namen alvast op papier.

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zijn zo goed als zeker de kopmannen voor het WK in Bergen. Zij zijn maandag 99% zeker van een plekje in de selectie. Wuyts en De Cauwer kiezen voor heel wat luitenanten, maar geen knechten op het WK.

"Op basis van de intrinsieke kwaliteiten denk ik dat deze selectie rap gemaakt is", aldus Wuyts bij Sporza. "Intrinsiek zijn dat de betere renners, maar zijn ze allemaal op snee? Het is aan de bondscoach om dat te achterhalen, maar hij was daar niet zo zeker van."

"Als we uitgaan van eigen sterkte, dan moeten we het zonder sprinter doen, maar met de punchers"

In hun selectie is er geen plaats voor een échte sprinter. "De Franse bondscoach kiest voor Alaphilippe als kopman en rept met geen woord over een sprinter zoals Démare", vervolgt Wuyts. "Die kan nochtans ook een koers van 290 kilometer aan. Ook Nederland selecteert geen sprinter. Als we uitgaan van eigen sterkte, dan moeten we het zonder sprinter doen, maar met de punchers."

De WK-selectie van Michel Wuyts en José De Cauwer: Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Jens Keukeleire, Sep Vanmarcke, Tim Wellens, Dylan Teuns en Tiesj Benoot

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties