Lotto Soudal-Belg laat zich, ondanks moeilijke afdaling, opmerken in Vuelta: 'Ik zal ongetwijfeld nog aanvallen'
Redactie
| 0 reacties

Sander Armeé gaat nog aanvallen in de Ronde van Spanje

Lotto Soudal-Belg laat zich, ondanks moeilijke afdaling, opmerken in Vuelta: 'Ik zal ongetwijfeld nog aanvallen'
Foto: © photonews

14 vluchters gingen woensdag samen op pad met één doel: ritwinst op de Calar Alto. Maar het was uiteindelijk Miguel Angel Lopez die mocht zegevieren op de klim van meer dan 2.000 meter hoogte. Onze landgenoot Sander Armée zat mee in de ontsnapping van de dag.

Net als dinsdag duurde het erg lang voor de vlucht tot stand kwam. "Voordat de vlucht van 14 gevormd was, had ik al een aantal keer aangevallen, maar we hadden nooit veel voorsprong gekregen tot dan", vertelt Armée bij zijn team. "Op een gegeven moment liep de weg licht omhoog en reed ik weg met dertien andere renners. Wellicht begon de vermoeidheid wat toe te slaan in het peloton."

"Het is moeilijk om in te schatten wanneer het beslissende moment zal zijn. Gisteren (dinsdag) duurde het bijna 100 kilometer voor een vlucht wegreed", aldus de Vlaams-Brabander. In die groep enkele grote namen met onder meer Romain Bardet. "In Bardet zag ik meteen een grote kanshebber voor de ritzege mochten we voorop blijven. We kregen echter onvoldoende voorsprong."

"Het wegdek lag er nog nat bij en in de eerste bocht maakte ik een schuiver"

Maar het werd al snel duidelijk dat - mede dankzij het werk van Orica-Scott - het moeilijk zou worden. "Toen kwam de afdaling eraan. Het wegdek lag er nog nat bij en in de eerste bocht maakte ik een schuiver. Vanaf dat ogenblik was ik het vertrouwen een beetje kwijt; ik dacht te veel na en minderde snelheid. Beneden had ik een halve minuut verloren. Jammer, maar het zij zo."

"Je weet dat het moeilijk is in een etappe als vandaag om als vluchter voor de overwinning te strijden, maar het was de poging zeker waard. Ik zal ongetwijfeld nog aanvallen. Of dat morgen zal zijn, weet ik niet; dat zal afhangen van hoe de benen aanvoelen na dit avontuur", besluit Armée.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties