Twijfels over pion van Lefevere: 'Op dit moment is hij nog niet klaar' versus 'Als er iemand het kan, dan is hij het'

Redactie
| 0 reacties
Twijfels over pion van Lefevere: 'Op dit moment is hij nog niet klaar' versus 'Als er iemand het kan, dan is hij het'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn valpartij in de Stadsprijs van Geraardsbergen trekt de Colombiaanse sprinter met twijfels naar het WK van 24 september in het Noorse Bergen. Patrick Lefevere hoopt zijn goudhaantje klaar te stomen.

Lefevere hoopt naast Gilbert, Stybar en Alaphilippe ook Gaviria naar het WK te sturen. "We doen er alles aan om hem klaar te stomen", opent Lefevere in HNB. "Toen hij een week in Monaco was om te trainen, regelden we elke dag een kinesist. Hij krijgt hier ook de kans om goede inloopkoersen te rijden."

"Op dit moment is hij nog niet klaar"

"Vorige week reed hij 120 kilometer mee in Erpe-Mere. Zaterdag finishte hij in Meulebeke. Gisteren was dat ook de opzet, maar die val besliste er anders over. Op dit moment is hij nog niet klaar. De Ronde van Groot-Brittannië van volgende week wordt cruciaal", weet Lefevere.

Ploegdokter Yvan Vanmol weet dat het moeilijk wordt, maar ziet een kans. "Hij heeft veel tijd verloren. Het WK is al binnen 25 dagen, en telt 275 km", klinkt het. "Hij heeft sinds de Giro in mei geen enkele koers van 200 km gereden. Maar als er iemand het kan, dan hij. Hij is nog jong en heeft vooral klasse te koop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties