Bondscoach Kevin De Weert legt uit waarom er in zijn WK-selectie geen plaats is voor Sep Vanmarcke

Redactie
| 0 reacties
Bondscoach Kevin De Weert legt uit waarom er in zijn WK-selectie geen plaats is voor Sep Vanmarcke

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Weert heeft zijn negenkoppige WK-selectie bekendgemaakt, maar daarin was geen plaats voor Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac). De bondscoach stond voor een moeilijke keuze en lichtte zijn beslissing om Vanmarcke thuis te laten toe.

Vanmarcke moet tevreden zijn met een rol als reserve. "Dat was een heel moeilijke keuze", aldus de bondscoach in HLN. "Met Van Avermaet en Gilbert tellen we al twee speerpunten en het is aan mij als bondscoach om knopen door te hakken."

"Het is aan mij als bondscoach om knopen door te hakken"

"Samen met de technische staf ben ik in Noorwegen het parcours gaan verkennen en vervolgens hebben we de renners geselecteerd die daar volgens ons onze beide kopmannen het best kunnen bijstaan. Ik heb hierbij steeds open gecommuniceerd met mijn coureurs, dat vind ik erg belangrijk", zegt De Weert.

Het WK wordt op zondag 24 september gereden. "Het belooft een lastig parcours te worden en het is afwachten wat de weersomstandigheden gaan zijn. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er in Bergen gaan staan. In de koers kan alles en ons team bezit voldoende kwaliteit om iets moois neer te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties