Niet geselecteerde Sep Vanmarcke over keuze van de bondscoach: "Vreemd..."

Redactie
| 0 reacties
Niet geselecteerde Sep Vanmarcke over keuze van de bondscoach: "Vreemd..."

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De verrassing in de WK-selectie van bondscoach Kevin De Weert was de afwezigheid van Sep Vanmarcke. De West-Vlaming werd dit seizoen nog niet gespaard van pech en reageerde ontgoocheld dat hij er niet bij is in Bergen.

"Ik hoopte toch enigszins dat ik erbij zou geweest zijn", zegt een ontgoochelde Vanmarcke bij Sporza. "Ik had een goede zomer en zeker de laatste weken liep het vlotjes. In Plouay bijvoorbeeld kon ik op alle aanvallen anticiperen en nestelde ik me op het einde op een mooie 4e plaats tussen al het sprintersgeweld. Daarom ben ik toch een beetje verrast over mijn niet-selectie."

Vanmarcke had een doel gemaakt van het WK. "Na een slecht voorjaar wilde ik pieken in de zomer en het najaar, maar dit is toch wel een domper. Het WK speelde zeker mee in mijn hoofd en dat ik er niet bij ben, zorgt voor ontgoocheling. Zo verdwijnt het laatste hoofddoel van mijn seizoen."

"De Weert vertelde me dat ik 'de vrije rol te veel' zou geweest zijn"

Toch stelt hij zich vragen bij keuze van De Weert. "Hij moest keuzes maken en dat begrijp ik. De Weert vertelde me dat ik 'de vrije rol te veel' zou geweest zijn. Vreemd, want ik heb nooit echt eisen gesteld over die vrije rol. Ik had hem al verteld dat ik me in elke rol kan schikken."

"Toen ik bij de voorselectie was, begon ik me meer te focussen op het WK. Door goede prestaties in de zomer wilde ik me in de gratie van de bondscoach fietsen, maar spijtig genoeg is dat niet gelukt. Er zijn veel goede Belgische wielrenners natuurlijk. Maar bij Cannondale ben ik ook niet altijd kopman en daar vervul ik mijn taak toch ook altijd", besluit Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties