Froome zet een grote stap richting eerste eindzege in de Ronde van Spanje, eerste Belg Lampaert kan ambitie niet waarmaken
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Froome blijft Kelderman en Nibali voor in de tijdrit van de Vuelta en zit nog wat steviger in het rood

Froome zet een grote stap richting eerste eindzege in de Ronde van Spanje, eerste Belg Lampaert kan ambitie niet waarmaken
Foto: © photonews

Topfavoriet Chris Froome heeft de tijdrit in de Vuelta naar zijn hand gezet. Een dag na de rustdag bleef hij Wilco Kelderman en Vincenzo Nibali voor over een chronoproef van goed 40 kilometer. Yves Lampaert was de eerste Belg op een 13e plek.

De tijdrit van dinsdag was voor sommigen een extra 'rustdag', al moesten de favorieten voor eindwinst natuurlijk vol aan de bak. Het was uiteindelijk Chris Froome die zijn tijdrit het beste indeelde en zijn concurrenten een nieuwe klap uitdeelde.

Al kende Froome ook wel tegenstand uit Nederlandse hoek. Wilco Kelderman zette aan het eerste tussenpunt de beste tijd neer, maar Froome was aan het tweede checkpoint 7 tellen sneller dan de Nederlander van Team Sunweb. Froome haalde het al bij al gemakkelijk en bleef Kelderman en Nibali voor.

Kelderman wint opnieuw een plek

Kelderman doet wel een uitstekende zaak door zijn tweede plek. Hij stijgt naar de derde plaats in het algeneme klassement. Froome heeft dan weer een voorsprong van net geen twee minuten op eerste belager Nibali.

Bij de Belgen was het uitkijken naar de prestatie van Yves Lampaert. De Belgische kampioen tegen de klok mikte op een plek in de top 10, maar het parcours bleek net iets te zwaar voor hem. Lampaert zette de 13e tijd op zijn naam, tweede beste Belg was Thomas De Gendt op een 19e plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties