"Het is niet omdat Wout van Aert nu al de Ronde van Vlaanderen zal rijden, dat ik dat ook moet doen"

Redactie
| 0 reacties
"Het is niet omdat Wout van Aert nu al de Ronde van Vlaanderen zal rijden, dat ik dat ook moet doen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel maakte maandag zijn bekend dat hij de komende jaren niet in de Vlaamse klassiekers te zien zal zijn. De Nederlander mikte vol op de Spelen van 2020 in Tokio en dus zal hij na het veldritseizoen vooral op de mountainbike te zien zijn.

Terwijl Wout Van Aert volgend seizoen de klassiekers zal rijden, past van der Poel daarvoor. "Ik ben nog jong, ik heb nog tijd genoeg om voluit op de weg te mikken", legt hij uit. "Het is niet omdat Wout van Aert nu al de Ronde van Vlaanderen zal rijden, dat ik dat ook moet doen. Vanaf mijn 26ste kan ik nog een mooie carrière uitbouwen op de weg."

Saai?

Indien Van Aert vol op de weg zal mikken, lijkt het na de dominantie van beide toppers saai te zullen worden in het veld. "Het is beter dat er veel strijd is in de cross, de duels met Wout zorgen voor sensatie. Maar ik weet niet wat Wout precies van plan is, ik houd mij ook niet bezig met zijn toekomst", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Hij zal er dit seizoen wel staan in de klassementscrossen. Ik ben ook benieuwd naar de rest, er staan altijd wel nieuwe toppers op", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties