Sven Nys over dé grote strijd dit seizoen: "Mathieu heeft iets in huis waar Wout moeilijk op zal kunnen antwoorden"

Redactie
| 0 reacties
Sven Nys over dé grote strijd dit seizoen: "Mathieu heeft iets in huis waar Wout moeilijk op zal kunnen antwoorden"
Foto: © photonews

Het nieuwe veldritseizoen gaat vandaag van start met de Brico Cross in het Oost-Vlaamse Eeklo. Het wordt ongetwijfeld een nieuwe tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Ook Telenet Fidea teammanager Sven Nys heeft er zijn mening over.

"Wout zal dominant zijn in crossen waar het puur op het vermogen aankomt, maar ik denk dat hij, ten opzichte van vorig jaar, minder vooruitgang heeft geboekt dan Mathieu", aldus Sven Nys. "Wout stond al verder in zijn ontwikkeling en Mathieu had nog meer progressiemarge."

Flits

Maar het grote verschil volgens Nys is het feit dat van der Poel zonder blessurezorgen het nieuwe seizoen kan aanvatten. "Mathieu heeft ook een ideale voorbereiding achter de rug, zonder knieperikelen. En hij heeft iets in huis waar Wout moeilijk op zal kunnen antwoorden: die flits in de laatste ronde."

Dat zal volgens Nys doorslaggevend zijn. "Die gaat hem vaak de overwinning opleveren. Mathieu is een fenomeen. Hij is technisch super en is van niks bang. Hij neemt enorme risico's, het is vaak kantje boord, maar het is wel fantastisch om te zien en het levert hem veel op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties