Greg Van Avermaet reageert na cynisch applausje van Peter Sagan aan adres van olympische kampioen

Redactie
| 0 reacties
Greg Van Avermaet reageert na cynisch applausje van Peter Sagan aan adres van olympische kampioen
Foto: © photonews

Het waren de vluchters die zondag mochten zegevieren in de GP van Montréal in Canada. Greg Van Avermaet sprintte daarna naar de zevende plaats, voor onder meer Matthews en Sagan. Die laatste uitte zijn ongenoegen.

Op de foto is te zien hoe de tweevoudige wereldkampioen cynisch applaudisseerde aan de streep. Sagan vond dat hij te weinig hulp kreeg in de achtervolging, maar zowel Van Avermaet als Matthews hadden een ploegmaat voorin.

"Ik heb het applaus van Sagan gehoord en gezien, ja", aldus de BMC-renner in HNB. "Peter was gefrustreerd over het koersverloop. Maar ik was net zo ontgoocheld over de finale. Als je de benen hebt om te winnen en je kunt door omstandigheden niet meespelen voor de eerste plaats, dan ben je niet tevreden."

"Als Peter beter is, zoals in Québec, ben ik de eerste om hem te feliciteren"

"We rijden allebei nooit om tweede of zevende te worden, maar we zaten in een ambetante situatie. Dit was voor beiden een gemiste kans", zegt Van Avermaet, die op de beklimming niet wilde overnemen, maar daarna wel zelf ging. "Sagan zette daar zo hard aan om mij en iedereen eraf te rijden. Als je à bloc zit, is het niet simpel om dan direct over te nemen. Ik had twee seconden recuperatie nodig en ging dan zelf door."

Van een relletje tussen beide renners is dus geen sprake volgens Van Avermaet. "Ik rijd mijn eigen koers. Als Peter beter is, zoals in Québec, ben ik de eerste om hem te feliciteren. Ik denk dat hij gefrustreerd was omdat hij eigenlijk een hele dag achter de feiten aan had moeten rijden", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties