Toon Aerts leeft toe naar Amerikaanse Wereldbekers: "Wakker worden als een zombie, dat is wennen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Toon Aerts leeft toe naar Amerikaanse Wereldbekers: "Wakker worden als een zombie, dat is wennen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komende twee weekends is de top van het veldrijden in de Verenigde Staten aan de slag. Komende zondag wordt er in Iowa gereden, de week daarop volgt de cross in Waterloo. Toon Aerts vloog maandag richting de States en is zijn jetlag aan het verwerken.

Het is 9 uur plaatselijke tijd wanneer we Toon Aerts opbellen in de Verenigde Staten. Aerts was door de jetlag al een tijdje wakker. "Voor mij is het belangrijkste dat ik zo snel mogelijk aan het klimaat aanpas", vertelt de Europese kampioen. "Ik moet die jetlag zo snel mogelijk verteren. Qua temperatuur en weer valt het goed mee, het is hier niet zo extreem als vorig jaar."

"En nu is het uitkijken naar de eerste Wereldbeker. Dat is veel belangrijker dan de Brico Cross in Eeklo", aldus Aerts, die als 9e over de streep kwam op de eerste afspraak van het nieuwe seizoen. Maar toch, die omschakeling van Europese naar Amerikaanse tijd verloopt natuurlijk erg moeizaam.

"Wakker worden als een zombie, dat is wennen", vervolgt de crosser van Telenet Fidea. "Als je de voorbije weken en maanden met die eerste wedstrijd van het seizoen bezig bent, dan is dit toch wel een serieuze aanpassing. Voor ons is het goed dat we in tegenstelling tot sommige anderen maandag al vertrokken en ons zo al konden aanpassen."

Derde jaar op rij

Aerts trekt al voor het derde jaar op rij naar de States. "De eerste keer ben ik echt elke seconde van die trip bezig geweest. Maar toen viel mijn uitslag in Las Vegas tegen. Vorig jaar heb ik meer ontspannen toegeleefd naar die drie weken. Dat ben ik van plan om opnieuw te doen. En je moet hier sowieso wel veel rusten. Maar ik zal af en toe ook wel wat gaan rondkijken", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties