Analyse Van Aert leeft opnieuw, straffe van der Poel en één outsider die een streepje voor heeft

Redactie
| 0 reacties
Van Aert leeft opnieuw, straffe van der Poel en één outsider die een streepje voor heeft
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondertussen zijn we enkele weken ver in het nog prille veldritseizoen. Na afgelopen weekend kunnen we toch al enkele vaststellingen noteren. Mathieu van der Poel is momenteel outstanding, maar er komt (hopelijk) dan toch nog spanning.

Mathieu van der Poel bewees net zoals de afgelopen weken dat er aan de Nederlander in vorm weinig te doen is. Al liet hij zondag in Gieten zien dat ook hij menselijk is en foutjes maakt. Dat liet hij duidelijk merken na zijn overwinning. De technisch superieure van der Poel maakte toch enkele foutjes. Oef, de spanning is dus niet hélemaal weg.

Wout Van Aert dan. De wereldkampioen had zorgen na de Wereldbekers in de Verenigde Staten. Maar die nam hij weg in Gieten. Misschien had die mindere vorm dan toch iets te maken met zijn zware zomer op de weg. En of hij zelf opgelucht was met zijn tweede plaats. Van Aert had tenslotte als laatste de rol moeten lossen op zijn Nederlandse rivaal.

Bij de outsiders is het Laurens Sweeck die een streepje voor heeft op de rest. Bij afwezigheid van van der Poel en Van Aert in Neerpelt, toonde Sweeck zich de sterkste. En ook zondag in Gieten was hij de eerste na de Grote Twee. Op Europees kampioen Toon Aerts en enkele anderen is het duidelijk nog even wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties