De Buyst in de wolken: "Ik klop iemand die op dit moment misschien één van de beste renners ter wereld is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De Buyst in de wolken: "Ik klop iemand die op dit moment misschien één van de beste renners ter wereld is"
Foto: © photonews

Jasper De Buyst schreef dinsdag Binche-Chimay-Binche, de slotmanche van de Napoleon Games Cycling Cup, op zijn naam. Zo is de jonge Lotto Soudal-renner meteen ook de winnaar van het eindklassement.

"Ik ben natuurlijk super tevreden. Binche-Chimay-Binche is een vrij lastige koers, en als jij die aan het einde van het seizoen kan winnen, mag je blij zijn", reageert De Buyst bij zijn team. "Ik klop Matteo Trentin, die op dit moment misschien één van de beste renners ter wereld is en dat maakt de overwinning nog een beetje mooier."

De koers lag al snel in een beslissende plooi. "We waren op een bepaald moment met 28 renners voorop geraakt. Met nog 80 kilometer te gaan heeft Trentin een grote inspanning gedaan om de kopgroep tot tien renners te reduceren, en dat speelde zeker in mijn kaart, omdat Kenny Dehaes, mijn concurrent in de Belgian Cycling Cup, niet meer in de kopgroep zat. Ik heb drie tussensprints kunnen nemen, waardoor ik aan de leiding kwam."

"Ik had verwacht dat Trentin nog iets zou proberen in de slotkilometer"

De Buyst focuste zich ondertussen op de Italiaan van Quick-Step Floors. "Ik had verwacht dat Trentin nog iets zou proberen in de slotkilometer en ik wist dat ik zijn wiel moest proberen te houden tot boven aan de hellende strook. Toen ik daar nog zat,was ik ervan overtuigd dat ik ook kansen had in de sprint en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken", besluit De Buyst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties