Kris Boeckmans legt uit waarom hij Lotto Soudal verlaat, maar... "Dat zal ik nooit vergeten"

Redactie
| 0 reacties
Kris Boeckmans legt uit waarom hij Lotto Soudal verlaat, maar... "Dat zal ik nooit vergeten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na vier seizoenen in loondienst bij Lotto Soudal zal Kris Boeckmans volgend seizoen het truitje van het Franse Vital Concept aantrekken. Al zal de sprinter nooit vergeten wat de ploegleiding voor hem deed na zijn val in de Vuelta van 2015.

"De ploegleiding gaf in een open gesprek aan dat ik geduld moest uitoefenen, maar uitstel werd afstel. Op dat vlak had ik een meer open communicatie verwacht", aldus Boeckmans, die dan maar op zoek ging naar een nieuwe ploeg. "Mits de nodige sportieve garanties was ik nochtans best bereid om in te leveren. Zonder resultaten kom je natuurlijk in een zwakke positie aan de onderhandelingstafel."

Al blijft de Antwerpenaar de ploegleiding erg dankbaar. Zeker na wat er in 2015 gebeurde. "Na mijn val val in de Vuelta van 2015 is de ploeg me altijd blijven steunen op alle mogelijke manieren. Mijn contract werd toen ook met twee jaar verlengd. Niet evident in de gegeven omstandigheden. Dat zal ik nooit vergeten", is de sprinter duidelijk in HLN.

Vital Concept

Volgend seizoen trekt Boeckmans naar het Franse Vital Concept. "Ik kon er voor twee jaar tekenen. Dat is toch een teken van vertrouwen. Als ik in het tussenseizoen gezond kan blijven, dan geloof ik er nog altijd rotsvast in dat ik opnieuw kan aanknopen met het vormpeil van voor mijn val", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties