Nieuwe vete met Sky-renner Gianni Moscon krijgt nog een staartje na klacht

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe vete met Sky-renner Gianni Moscon krijgt nog een staartje na klacht
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Zwitser Sebastien Reichenbach brak dinsdag zijn elleboog in de Italiaanse koers Tre Valli Varinese. Maar volgens de renner van het Franse FDJ is Gianni Moscon de schuldige voor zijn valpartij na een duw.

Reichenbach werd naar eigen zeggen in een afdaling geduwd door Moscon en kwam zo tegen het asfalt terecht. Verdict: een gebroken elleboog. De Zwitster laat het daar niet bij en dient een klacht in tegen de Italiaanse renner van Team Sky.

"Ik dien een klacht in tegen Moscon, want hij bracht me opzettelijk ten val", zegt hij in de Zwitserse krant Le Nouvelliste. "Er zijn nog enkele renners die het voorval gezien hebben en zij zijn bereid om te getuigen tegen Moscon. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn."

Eerder incident

Na racistisch gedrag van Moscon tegen Reichenbach's ploegmaat Kevin Reza hadden beide renners het al eens met elkaar aan de stok in de Ronde van Romandië. Reichenbach had toen doelend op Moscon - zonder namen te noemen - hem een imbeciel genoemd. In de Tre Valli Varinese kwamen beide renners elkaar voor het eerst opnieuw tegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties