Sky-renner Gianni Moscon ligt voor de zoveelste keer dit seizoen onder vuur

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sky-renner Gianni Moscon ligt voor de zoveelste keer dit seizoen onder vuur

Gianni Moscon mag dan wel één van de meest getalenteerde renners uit het peloton zijn, toch is er dit seizoen al heel wat commotie geweest over de Italiaanse renner van Team Sky. Ook nu weer na de Tre Valli Varesine.

Gianni Moscon zou verantwoordelijk zijn voor de val van FDJ-renner Sebastien Reichenbach. Die kwam tegen het asfalt terecht in de Italiaanse wedstrijd en hield daar een breuk in de elleboog aan over. "De val werd veroorzaakt door gevaarlijk koersgedrag van één van zijn tegenstanders, Gianni Moscon", liet de Franse ploeg op Twitter weten.

Niet de meest geliefde renner

Moscon lag dit seizoen nog al enkele keren onder vuur. In de Ronde van Romandië kreeg hij het aan de stok met Kevin Reza, die ook voor FDJ rijdt. De Italiaan maakte enkele racistische opmerkingen en werd door zijn eigen ploeg zes weken geschorst.

Maar dat was nog niet alles, want op het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen werd de talentvolle Moscon gediskwalificeerd. Moscon hing te lang aan de Italiaanse ploegauto om terug te keren naar het peloton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties