Stybar weet hoe Van Aert zich voelt: "Ik maakte exact hetzelfde mee in mijn laatste veldritseizoen"

Redactie
| 0 reacties
Stybar weet hoe Van Aert zich voelt: "Ik maakte exact hetzelfde mee in mijn laatste veldritseizoen"

Het einde van het wegseizoen nadert, terwijl de veldrijders er deze weken pas echt aan beginnen. Maar zullen we ook ex-wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar de komende maanden op een crossfiets te zien krijgen?

"Goh, nog niet over nagedacht", bekent de Tsjech in HLN. "Ik moet de kalender eens goed bekijken, maar... de kans is klein. Ik doe het dolgraag, het was echt genieten vorig jaar in Loenhout en Bredene. Maar het vreet energie en het kort mijn rustperiode drastisch in. Het is een beetje dubbel. Much ado about nothing, voor amper twee veldritten. Vijf, zes crossen is dan weer net iets te veel."

Wout en Mathieu

Al is die omschakeling zeker ook niet gemakkelijk. "Zonder crossritme en techniek: sukkelen! Eigenlijk heb ik die vijf, zes wedstrijden nodig om een beetje niveau te kunnen halen en van die allerlaatste startpositie af te geraken. En dan... bots je op Mathieu en Wout, ja", lacht Stybar.

Stybar is onder de indruk door de Nederlander. "Vooral Van der Poel raast met orkaankracht door het veld. Maar Van Aert komt nog wel. Ik wéét wat hij nu voelt, ik maakte exact hetzelfde mee in mijn laatste veldritseizoen. Ook ik was toen al half wegrenner", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties