Veldrijder Francis Mourey hakt belangrijke knoop over zijn toekomst door

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Veldrijder Francis Mourey hakt belangrijke knoop over zijn toekomst door
Foto: © photonews

De 37-jarige renner Francis Mourey werd in zijn carrière al negen keer Frans kampioen veldrijden, maar de renner van Fortuneo-Oscaro heeft een belangrijke beslissing over zijn toekomst genomen. Voortaan gaat hij enkel nog in het veld te zien zijn.

Het contract van Mourey bij zijn huidige ploeg Fortuneo-Oscaro werd niet verlengd. Mourey vond geen andere geïnteresseerde werkgever en gaat daarom het truitje dragen van de club van Valdahon, waar zijn broer Jerome voorzitter is. Hij zal zich voortaan ook enkel op het crossen concentreren en neemt dus afscheid van de weg.

Wereldbekers en WK

"Ik wil me enkel nog focussen op het veldrijden", zegt hij in L'Est Republicain. "Ik neem alvast deel aan de Wereldbekers van Namen, Nommay en Hoogerheide om me klaar te stomen voor het wereldkampioenschap in Valkenburg."

Mogellijk zijn het ook zijn laatste maanden in het veld. "Of het mijn laatste seizoen wordt? Het zal afhangen waar het nationaal kampioenschap van 2019 georganiseerd wordt. Als het in Besançon is, doe ik er nog een winter bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties