Pechvogel Mathieu van der Poel legt uit hoe hij ten val kwam en: "Had zin om mijn fiets over het hek te gooien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pechvogel Mathieu van der Poel legt uit hoe hij ten val kwam en: "Had zin om mijn fiets over het hek te gooien"
Foto: © photonews

Geen nieuwe zege in de Superprestige voor Mathieu van der Poel. De Nederlander kwam al snel ten val in Boom en moest de zege aan grote concurrent Wout Van Aert laten. Van der Poel zelf werd vierde.

"Mijn schouder was geraakt door die val", opent van der Poel. "Dat kwam toch even aan. Ik weet eigenlijk niet wat er mis ging. Ik zat in het wiel van Wout en ik reed met mijn schouder vol op het hek. Ik had niet door dat ik een riscio nam. Vorig jaar was ik hier ook al gevallen. Dit is dus wel jammer."

Van der Poel kende een grote achterstand op Van Aert, maar knokte zich toch naar een vierde plek. "In die eerste twee ronden had ik echt last, maar daarna ben ik goed beginnen rijden. Maar dan ging mijn ketting er ook nog eens af. De Superprestige is een klassement op punten en het is moeilijk om dat anders te winnen."

Belangrijke punten

Een uitgeputte van der Poel moest na de streep even uithijgen op de grond. "Ik ben dit seizoen nog niet zo kapot over de meet gekomen. Ik had zin om mijn fiets over het hek te gooien. Ik hoop dat deze punten opgebracht hebben en op het eind van het seizoen het verschil maken. Mijn schouder voelt niet super goed aan, maar het zal morgen wel lukken", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties