Van Aert na twee op twee in Ardooie en Boom: "Geduld is een mooie deugd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Aert na twee op twee in Ardooie en Boom: "Geduld is een mooie deugd"
Foto: © photonews

Na winst op donderdag in Ardooie was Wout Van Aert vandaag ook de beste in de Superprestige van Boom. Van Aert kwam solo aan, met wat hulp van Mathieu van der Poel die ten val kwam.

"Dit doet natuurlijk wel deugd", aldus Van Aert bij Play Sports. "Ik heb toch drie vierde van de koers alleen op kop gereden. De wind was zwaar en ik moest telkens fris aan de zandbak geraken. Ik moest echt knokken tot aan de aankomst."

Rivaal Mathieu van der Poel kwam al in de tweede ronde ten val. "Ik kwam uit de bocht en ik zag dat Mathieu er niet meer zat. Zoals de situatie nu is, moet je niet wachten. Spijtig dat de koers zo beslist werd, maar voor mij was het een goede situatie."

"Het zit nu wat mee en ik win twee keer"

Nadenken over het klassement deed de wereldkampioen naar eigen zeggen niet. "Ik wilde zien dat ik mijn voorsprong kon behouden en dat ik als eerste over de aankomst kwam. Het zit nu wat mee en ik win twee keer. Geduld is een mooie deugd. Of een 'treble' mogelijk is? Ik ga er morgen uiteraard opnieuw voor. Recuperatie zal cruciaal zijn", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties