Wout Van Aert wint nu ook het eerste rechtstreekse duel met Mathieu van der Poel, al kent die laatste heel wat pech

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wout Van Aert wint nu ook het eerste rechtstreekse duel met Mathieu van der Poel, al kent die laatste heel wat pech

Wout Van Aert heeft na de Kermiscross in Ardooie nu ook de Superprestige in Boom op zijn naam geschreven. Van Aert profiteerde onder meer van een valpartij van Mathieu van der Poel en kwam solo aan.

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert kenden samen met Kevin Pauwels een prima start in Boom. Het trio had een kleine bonus op een groepje, maar na twee ronden kwamen ook Lars van der Haar, Quinten Hermans, Laurens Sweeck en Toon Aerts aansluiten.

In de tweede ronde liep het echter helemaal mis voor van der Poel. De Nederlander maakte een stuurfout en reed met zijn schouder tegen een paaltje. Van der Poel moest even bekomen, verloor kostbare tijd en maakte er een grote inhaalrace van. Wereldkampioen Van Aert trok er zich weinig van aan en nam resoluut de kop van de wedstrijd.

Van Aert solo

Quinten Hermans kon nog even aansluiten, maar moest ook vooraan afhaken. Van Aert had vrij spel en soleerde naar de zege in de Niels Albert CX. Sweeck kwam niet zo veel later als tweede over de meet.

Van der Poel zijn inhaalrace ging vlot en de Nederlander leek nog naar het podium te rijden. Maar in de slotfase kende hij pech met zijn ketting en moest hij de derde plek aan zijn landgenoot Lars van der Haar laten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties