Belgische ploegen blijven aan het feest in China: dubbelslag voor Lotto Soudal en Tim Wellens

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische ploegen blijven aan het feest in China: dubbelslag voor Lotto Soudal en Tim Wellens

Na drie zeges op rij voor Fernando Gaviria en Quick-Step Floors was het zondagochtend de beurt aan een Belg om te juichen in de Ronde van Guangxi. Tim Wellens won de koninginnenrit en is meteen ook de nieuwe leider in China.

Na drie sprintoverwinningen voor Gaviria kreeg het peloton in de vierde rit een zware bergrit. En dat was een kolfje naar de hand van Tim Wellens, die op voorhand deze rit in het rood had aangeduid. Het was eerst een andere landgenoot, Victor Campenaerts, die er met drie metgezellen vandoor ging vroeg in de etappe.

Het peloton liet begaan en liet de voorsprong groeien tot zo'n 8 minuten. Campenaerts ging nog solo, maar het peloton rekende de vluchters in. Op de slotklim gooide Wellens (Lotto Soudal) zijn troeven op tafel, Bauke Mollema (Trek-Segafredo) kwam te laat en moest genoegen nemen met de tweede plek.

Met Ben Hermans (BMC) als vijfde eindigde er nog een Belg in de top tien. Dankzij zijn overwinning is Wellens ook de nieuwe leider in de Ronde van Guangxi, de laatste WorldTour-koers van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties