Drie op drie voor Nederlandse in Superprestige en toch: "Meermaals wakker geworden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Drie op drie voor Nederlandse in Superprestige en toch: "Meermaals wakker geworden"
Foto: © photonews

Het liep wat moeizamer dan de afgelopen weken, maar de Nederlandse Maud Kaptheijns pakte zaterdag een drie op drie in de Superprestige. Zo is ze steviger leider in het klassement voor de Superprestige.

Kaptheijns maakte het af in een sprintje tegen Sanne Cant. "Het was vandaag veel spannender dan de vorige weken", aldus de Nederlandse. "Als je dan in de laatste rechte lijn de zege naar je hand kan zetten na een felbevochten laatste ronde is dat ongelofelijk mooi. Halfweg koers had ik een minder gevoel, maar desondanks voelde ik dat ik op de Powerstroken misschien wel de sterkste was."

Op het parcours lagen balkjes, maar Kaptheijns sprong in tegenstelling tot Cant niét. "Aan de balken was ik de enige die niet sprong en dan verlies je toch altijd wat terrein. Dat moet je dan weer zien goed te maken op andere stukken. Ik ben meermaals wakker geworden vannacht omwille van de balken. Donderdag en vrijdag heb ik erop geoefend en in de opwarming ook, maar dat verliep niet altijd even vlekkeloos dus koos ik er voor om er al lopend over te gaan. "

"De Superprestige is nu echt wel een doel geworden"

"Vandaag moest ik het beste in mij naar boven halen om deze wedstrijd te winnen, dus deze zege doet ontzettend veel deugd. De Superprestige is nu echt wel een doel geworden. Ik sta er ontzettend goed voor en zal dit klassement zo goed mogelijk verdedigen", besluit Kaptheijns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties