Jan Bakelants kende na akelige val in het ravijn nog meer pech: "Er reed iemand met een bromfiets over mijn been"

Redactie
| 0 reacties
Jan Bakelants kende na akelige val in het ravijn nog meer pech: "Er reed iemand met een bromfiets over mijn been"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

"Ik was er mentaal nog heel goed bij, maar daardoor besefte ik ook dat wat ze aan het doen waren niet orthodox was", vertelt Jan Bakelants over zijn zware val in de Ronde van Lombardije twee weken geleden. De Kempenaar van AG2R beseft dat hij ook tijdens de reddingsoperatie geluk had.

Bakelants brak zeven ribben en vier ruggenwervels. En dus was voorzichtigheid tijdens het takelen uit het ravijn een must. "Ik begrijp dat het niet de makkelijkste omstandigheden waren om in te werken. Die brancard moest er sowieso onder, maar zachtaardig is dat niet gebeurd", aldus Bakelants bij Sporza.

Minste beweging kan fataal zijn

"En als je uit die bosjes moet gehaald worden, weet je ook dat er nog veel kan gebeuren. De minste beweging kan fataal zijn bij zo'n ruggenletsel. Ik denk dat ik mag zeggen dat ik nog geluk heb gehad dat er niets ernstiger gebeurd is na de val. Alle omstandigheden om het nog erger te maken, waren er."

Nadien volgde namelijk nog een incident met een brommer. "Toen ik weer op het asfalt lag, wou er nog iemand met een brommer voorbij", gaat Bakelants voort. "Die man had de situatie niet onder controle. Hij dacht dat hij zijn brommer in neutraal gezet had, maar schoot nog rechtdoor en reed over mijn been. Ik vind het hallucinant dat zoiets kan in een WorldTour-koers. Achteraf heb ik ook geen excuses gekregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties