Start speelt renners van Sven Nys parten in Boom: "Tweede dag vaak beter dan de eerste" en "Bij de start na 20 meter uit mijn pedaal"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Start speelt renners van Sven Nys parten in Boom: "Tweede dag vaak beter dan de eerste" en "Bij de start na 20 meter uit mijn pedaal"
Foto: © photonews

Lars van der Haar werd derde in de Superprestige van Boom, maar met Quinten Hermans (6e) en Europees kampioen Toon Aerts (7e) legden er nog twee Telenet Fidea Lions beslag op een dichte ereplaats.

"Ik had een mindere start", vertelde Hermans achteraf bij zijn team. "Ik zat vooraan toen Wout doortrok in de vierde ronde, maar het tempo lag al snel te hoog. Zo trapte ik op mijn adem. Daardoor had ik een minder gevoel in het tweede deel. Maar ik ben blij dat ik toch nog 6de kon worden."

"Het was een mooi, maar best wel zwaar parcours", vervolgt de neoprof van Telenet Fidea, die uitkijkt naar de Wereldbeker van Koksijde. "Mijn tweede dag is vaak beter dan de eerste. Ik hoop dat dat morgen in Koksijde opnieuw het geval is."

'Beklimmingen te explosief'

Toon Aerts deed één plek minder goed dan Hermans en werd 7e. "Bij de start schoot ik na 20 meter uit mijn pedaal. De eerste helft heb ik veel afgezien, enkel in de zandbak kon ik mijn ding doen. De beklimmingen waren net iets te explosief voor mij", bekent Aerts. "Toen ik deze ochtend opstond, tikte het water tegen de raam. Maar blijkbaar heeft dat de omloop niet al te veel veranderd, helaas!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties