Supertalent van 18 verbaast zijn ploegleider Sven Nys: "Als je dit kan als broekventje, oogt dat mooi voor volgend jaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Supertalent van 18 verbaast zijn ploegleider Sven Nys: "Als je dit kan als broekventje, oogt dat mooi voor volgend jaar"

Tom Pidcock verbaast steeds meer veldritfans. Zaterdag won het Britse supertalent van 18 in Boom. Een dag later triomfeerde hij in het zand van Koksijde. Twee keer bij de beloften welteverstaan.

In Boom, een parcours op zijn lijf geschreven, had zijn ploegleider bij Telenet-Fidea Lions Sven Nys Pidcock wel verwacht. In de duinen was dat toch iets anders. "Hij heeft me opnieuw verbaasd", vertelt Nys bij Sporza. "In het zand heeft hij nog wel wat beperkingen. Het is iemand die echter heel snel leert, goed luistert, en steelt met de ogen. De finale die hij reed was fantastisch."

Beperkte voorbereiding

Met zijn 55 kilogram is het verbazend hoe vlot Pidcock door het zand kliefde. Bovendien reed hij enkele weken geleden nog naar de juniorentitel in het WK tijdrijden.

"Het is een puur talent, die met alle details bezig is", gaat Nys verder. "Ondanks een beperkte voorbereiding laat hij al veel zien. Hij fietst tegen gasten die drie à vier jaar ouder zijn. Als je dit kan als broekventje, oogt dat mooi voor begin volgend jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties