Zorgt Mathieu van der Poel in Koksijde (eindelijk) voor de ommekeer? "Nog nooit de kans gehad"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Zorgt Mathieu van der Poel in Koksijde (eindelijk) voor de ommekeer? "Nog nooit de kans gehad"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel kwam zaterdag hard ten val in Boom nadat hij tegen een paaltje was gereden. De Nederlander komt vandaag wel aan de start in de Wereldbeker van Koksijde, een cross die hij (bij de profs) nog nooit kon winnen.

De Duinencross is één van de veldritten die Mathieu van der Poel bij de profs nog niet kon winnen. In het verleden was er altijd wel iemand sterker. Of werd er simpelweg niet gereden. In 2014 staken Wout Van Aert en Mathieu van der Poel voor het eerst hun neus aan het venster bij de profs. Van Aert liet de Nederlander achter en won.

En ook in de twee volgende edities lukte het niet voor de crosser van Beobank-Corendon. In 2015 pakte een ontketende Nys zijn 50e zege in de Wereldbeker door Van Aert voor te blijven na een spannend duel. En in 2016... was er geen editie. Door de zware weersomstandigheden werd er besloten om de cross af te lasten.

'Nog nooit de kans gehad'

"Ik heb eigenlijk gewoon nog nooit de kans gehad om er te winnen", zegt van der Poel daarover in HLN. "In 2014 was Van Aert heel sterk, in 2015 reed ik pas mijn eerste koers na een lastige knieblessure en vorig jaar werd de cross afgelast. Eén van de mooiste crossen van het seizoen. En nog mooier als het droog is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties