Tim Wellens sluit seizoen in stijl af: "Dit betekent veel voor mij"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tim Wellens sluit seizoen in stijl af: "Dit betekent veel voor mij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste rit was slechts een formaliteit. De eindzege in de Ronde van Guangxi is binnen voor Tim Wellens (Lotto Soudal), die zo het seizoen met een positieve noot afsluit.

"De voorbije twee dagen zijn goed verlopen", zegt Wellens bij zijn team. "Zondag had ik de leiderstrui veroverd, maar de marge was klein en dus was de steun van mijn ploeg in de laatste twee ritten cruciaal. Het duurde gisteren heel lang voor een vlucht weg was en mijn ploegmaats hebben heel goed gecontroleerd, iedereen was sterk. Dankzij hen heb ik de eindzege behaald in deze WorldTour-wedstrijd."

'Zege niet cadeau gekregen'

Een overwinning die enorm veel deugd doet bij Wellens, die dit seizoen opnieuw moest opgeven in de Tour. "Dit betekent veel voor mij. Ook al was het laat op het seizoen, er stond hier een sterk en gemotiveerd deelnemersveld aan de start. Ik heb de zege niet cadeau gekregen. Het is leuk het seizoen met een zege af te sluiten, net zoals ik het begonnen ben."

Het seizoen zit er nu helemaal op. Er wacht een welverdiende rustpauze. "Binnenkort vertrek ik op vakantie. In totaal zal ik een tweetal weken van de fiets blijven. Daarna start ik met lopen, zwemmen, fitness en mountainbike. Ik ga eerst even nagenieten van deze overwinning en dan beginnen aan de voorbereiding op 2018", aldus de Limburger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties