Lotto-Soudal wil Quick-Step Floors achterna, Lefevere reageert

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Lotto-Soudal wil Quick-Step Floors achterna, Lefevere reageert

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Paul De Geyter, de nieuwe grote baas bij Lotto-Soudal, heeft in een interview met Sporza zijn doelen uit de doeken gedaan. Hij wil met zijn team naar de top.

"Eerst wil ik veel bijleren. Na een maand in de ploeg zou het pretentieus zijn om te zeggen hoe de vork aan de steel zit", aldus Paul De Geyter. "De familiale sfeer in de ploeg wil ik behouden. We zijn een menselijke ploeg, net zoals Quick-Step, maar op het vlak van professionalisering is er vooruitgang te boeken."

"Dan heb ik het bijvoorbeeld over de interactie tussen de trainers, het medische team en de ploegleiders." Hij geeft Sergeant het vertrouwen. "Sportief beschikt Marc Sergeant over de ervaring. De ploeg voor volgend jaar ligt vast. Ik zal me op de infrastructuur proberen te focussen."

Voorjaar prioriteit

De Geyter: "Ik vind dat Lotto-Soudal meer moet inzetten op de wedstrijden in het voorjaar. We moeten een duidelijkere keuze maken. En dat zijn die wedstrijden. Die zitten in ons DNA. Daar leeft heel Vlaanderen en België voor."

In 2020 moet Lotto-Soudal tot de top 5 behoren

-Paul De Geyter

"Tegen 2020 moet Lotto-Soudal tot de top 5 behoren. Dat is een streefdoel waar ik naartoe wil. Als je aan iets begint, moet je ambitie hebben. Daarom leg ik de lat hoog."

Lefevere reageert: "Als ik weg ben, moet dat wel lukken (lacht). Neen, Paul heeft gelijk. Je moet ambitieus zijn. In 2010 zaten wij ook in een dip. Dan moet je jezelf heruitvinden met nieuwe mensen. Zo hebben we de schwung er weer ingekregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties