Roland Liboton vindt ingrijpende verandering in Oudenaarde een geweldige zaak: "Blijft dat het zwarte beest van Mathieu van der Poel?"
Redactie
| 0 reacties

Roland Liboton vindt lagere aankomst in de Koppenbergcross een geweldige zaak

Roland Liboton vindt ingrijpende verandering in Oudenaarde een geweldige zaak: "Blijft dat het zwarte beest van Mathieu van der Poel?"
Foto: © photonews

Op 1 november wacht er een absolute klassieker in de veldritwereld met de Koppenbergcross in Oudenaarde. Vorig jaar mocht Wout Van Aert er zegevieren, maar de nieuwe aankomst zal volgens Roland Liboton een grote rol spelen.

Vorig jaar lag de aankomst nog op de top van de helling. Dit jaar zal de aankomst lager liggen. Daar hadden Wout Van Aert en enkele anderen zelf om gevraagd. "De Reus der klassementscrossen, met grote 'R'", vertelt ex-wereldkampioen Roland Liboton over de Koppenbergcross.

Monument

"De Koppenbergcross spreekt altijd aan. Eén van de monumenten die het veldritwereldje rijk is. Vorig jaar werd de aankomst verschoven naar de top van de helling. Geen slecht idee, maar voor de toeschouwers niet ideaal. Dit jaar is de finish een stuk gezakt en dat is een geweldige zaak voor het publiek. Het zal de beleving en sfeer alleen maar ten goede komen", vervolgt Liboton in HLN.

"De voorbije jaren legde Van Aert er de basis voor zijn eindzege in de DVV-Trofee. Blijft de Koppenberg het zwarte beest van van der Poel? Ik kijk er al naar uit", besluit hij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties