In 2018 ploegmaats bij Dimension Data, maar Julien Vermote komt terug op akkefietje met Mark Cavendish in 2011

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
In 2018 ploegmaats bij Dimension Data, maar Julien Vermote komt terug op akkefietje met Mark Cavendish in 2011

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish wilde werkpaard Julien Vermote er absoluut bij in de selectie van Dimension Data voor 2018. Het respect van de Brit voor de West-Vlaamse hardrijder is groot, erg groot. Maar enkele jaren geleden was dat even anders.

In de Tour Down Under van 2011 hadden beide renners een kleine ruzie. Vermote wilde als neoprof bij Quick-Step mee in de ontsnapping, maar dat was niet naar de zin van de Britse sprinter die toen uitkwam voor HTC-Columbia.

"Ik wilde mee in de ontsnapping nadat enkele renners al vertrokken waren", legt Vermote uit in gesprek met Cyclingnews. "Maar HTC blokkeerde de weg, omdat ze de wedstrijd wilden controleren. Ik probeerde 'Cav' langs rechts te passeren, maar hij liet me niet door op de eerste rij."

"Ook tijdens de rit excuseerde hij zich al en in het hotel kwam hij nogmaals zijn excuses aanbieden"

Al was het na de rit alweer koek en ei tussen beide coureurs. "Na de etappe kwam hij naar mij en zei hij 'ah sorry, sorry.' Ook tijdens de rit excuseerde hij zich al en in het hotel kwam hij nogmaals zijn excuses aanbieden. Ik was onder de indruk, want ik was een neoprof. En Cavendish kwam zich tot twee keer toe excuseren", besluit Vermote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties