Zonneveld haalt uit naar Sky: "Soap zonder einde, doolhof van leugens"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Zonneveld haalt uit naar Sky: "Soap zonder einde, doolhof van leugens"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het dopingonderzoek naar Team Sky werd afgerond zonder straffen, maar volgens Thijs Zonneveld stinkt het potje bij de Britten wel degelijk. Hij haalde uit in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Er is één probleem voor Wiggins. Het spitten is nog lang niet klaar. Amper een paar dagen nadat het Britse antidopingbureau had bekendgemaakt dat het onderzoek werd gestaakt, dreef het volgende lijk alweer naar boven", aldus Zonneveld.

"Het ging om (verboden)testosteronpleisters. Die werden in 2011 afgeleverd bij de dokter van Sky en British Cycling. Volgens de dokter –meneer Freeman – ging het om een verkeerde bestelling. Hij had die pleisters helemaal niet besteld. (Verder stond de brug open, had zijn hond zijn huiswerk opgegeten en anders was het bedoeld voor een Russisch kinderziekenhuis.)"

Smoesjes

"Deze week sijpelde naar buiten dat een soort online drogisterij – Fit 4 Sport – verantwoordelijk was voor de aflevering. Je zou zeggen: da’s makkelijk. Kan dat bedrijf even in de administratie duiken en het misverstand oplossen. Maar Fit 4 Sport wil niet meewerken. En dokter Freeman kan niet praten, want hij is sinds het begin van het onderzoek ziek. Of beter gezegd: ‘ziek’."

Wiggins kan boos zijn tot hij een ons weegt

-Thijs Zonneveld

"De hele Sky-affaire is een soap zonder einde geworden. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn: óf ze zijn bij Sky in de kramp geschoten toen er werd ontdekt dat ze soms net over het randje gingen, óf ze hebben nog veel meer te verbergen. Dat het verschil tussen die twee niet zichtbaar is, is te danken aan het rookgordijn dat het team zelf heeft opgehangen."

"Wiggins kan boos zijn tot hij een ons weegt, het Britse antidopingbureau kan honderdduizend onderzoeken staken vanwege gebrek aan bewijs of medewerking. Maar de waarheid dwaalt nog steeds rond in een doolhof van leugens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties