Geen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, maar ook geen drama: "Het is nu dé kans voor de anderen om eens te schitteren"

Redactie
| 3 reacties
Geen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, maar ook geen drama: "Het is nu dé kans voor de anderen om eens te schitteren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat veldrijders passen dit weekend voor de veldritten in Hasselt en Mol door een trainingsweek/stage in het zuiden van Europa. Geen probleem volgens organisator Koen Monu.

Monu is de organisator van de Zilvermeercross in Mol komende zondag. "Het is jammer, natuurlijk, maar geen drama", opent hij. "Het is nu dé kans voor de anderen om eens te schitteren. Niel was inderdaad de spannendste cross van het jaar. Tom Meeusen en David van der Poel zitten mekaar zelfs al op te stoken: 'Wie van ons gaat winnen?'"

Zowat alle grote namen ontbreken bijna. "Alleen Toon Aerts is nog onzeker, maar we proberen hem te overhalen om ook zondag te rijden", klinkt het bij Monu in Het Nieuwsblad. "En het is de laatste keer dat Rob Peeters, die hier is opgegroeid, zijn thuiscross rijdt. De fans zullen massaal aanwezig zijn. Misschien komt Tom Boonen ook."

Geen Sanne Cant in Mol

Bij de vrouwen is Sanne Cant de grote afwezige. "Maar de rest is er wel. Ik heb net nog Katie Compton vast­gelegd. En op vrijdag en zaterdag wordt hier het WK masters gehouden. Er zijn meer dan 500 renners ingeschreven. Het wordt een crossfeest van drie dagen."

En natuurlijk is Mol geen klassementscross. "Bijna hadden we de plaats van Francorchamps in de Superprestige ingenomen, maar finaal werd gekozen voor Boom. Maar als er een plaatsje moest vrijkomen, denk ik wel dat ze de volgende keer voor de Zilvermeercross zullen kiezen. En dan zullen die toppers wel hun stage onderbreken om hier te rijden. Want in de Wereldbeker, de Superprestige en de DVV Verzekeringen Trofee is met het klassement geld te verdienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties