Laatste Belgische Giro-winnaar geeft Froome raad: "Giro moeilijker te winnen dan de Tour"

Redactie
| 4 reacties
Laatste Belgische Giro-winnaar geeft Froome raad: "Giro moeilijker te winnen dan de Tour"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome gaat dé uitdaging aan in 2018 en gaat resoluut voor de dubbel Giro-Tour. Volgens de laatste Belgische winnaar van de Ronde van Italië, Johan De Muynck, is het moeilijker om de Giro te winnen dan de Tour.

"Voor mij is het bewonderenswaardig dat hij uit zijn comfortzone treedt", opent De Muynck in HLN. "Hij vindt dit jaar in Italië echt een koers op zijn maat. Met zijn leine molen zie ik hem zo naar boven rijden op de Zoncolan. Dat er niet zo veel tijdritkilometers in het parcours zitten, zal wellicht geen al te grote invloed hebben op het eindresultaat."

De Muynck ziet vooral de Ronde van Italië als grootste uitdaging. "De Giro is een moeilijkere wedstrijd om te winnen dan de Tour. De koers is veel harder om te controleren dan in Frankrijk. Froome kan het zich bij wijze van spreken permitteren om de Tour op zijn gemak te rijden. In de Giro ligt dat volgens mij anders."

En daar zijn verschillende factoren voor. "Enerzijds is er het parcours en anderzijds heeft bijvoorbeeld Vincenzo Nibali al genoeg bewezen dat hij iemand in het verlies kan rijden. Bovendien zal hij nu iets vroeger in het seizoen top moeten zijn. Geen idee of Froome dat kan."

Als het hem lukt, zal De Muynck wel onder de indruk zijn. "Als ronderenner hoort hij dan echt wel thuis bij mannen als Indurain, Merckx en Hinault", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties