32-jarige Nederlandse ploegmaat van Tom Dumoulin houdt het voor bekeken: "Tijd om op andere dingen te focussen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Albert Timmer houdt het wielrennen op 32-jarige leeftijd voor bekeken

32-jarige Nederlandse ploegmaat van Tom Dumoulin houdt het voor bekeken: "Tijd om op andere dingen te focussen"
Foto: © photonews

Team Sunweb en Tom Dumoulin zullen het volgend jaar zonder een bekend gezicht moeten stellen. Na 11 seizoenen bij de ploeg neemt de Nederlander Albert Timmer afscheid van de WorldTour-ploeg.

Timmer maakte deel uit van de succesvolle Tour-ploeg van Team Sunweb van afgelopen jaar. Maar het is tijd voor iets anders. "Ik heb een briljante carrière van elf jaar bij deze ploeg gehad", zegt de Nederlander. "Ik heb het gevoel dat ik het maximum uit mijn carrière als renner heb gehaald en ik ben trots op wat we samen hebben gerealiseerd."

"Ik heb successen geboekt met Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin. Die successen had ik nooit verwacht. In 2015 sukkelde ik met een onregelmatige hartslag, waardoor ik onder het mes moest. Ik heb sindsdien nooit meer het volledige vertrouwen op de fiets teruggevonden. Ik denk dat het nu tijd is om te focussen op vrienden, familie en mijn jonge dochter."

"Dit was geen eenvoudige beslissing"

Al was het een moeilijke beslissing voor Timmer. "Dit was geen eenvoudige beslissing, maar ik ben zeker dat ik toe ben aan een nieuwe stap. Na een succesvoljaar ben ik blij dat ik mijn carrière op een hoogtepunt heb kunnen afsluiten. Ik wil iedereen bij de ploeg bedanken en hoop dat ze nog veel successen boeken in de toekomst", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties