Theuns en co. moeten Boonen, Van Avermaet en Gilbert opvolgen: "Ik kan me tussen de toppers plaatsen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Theuns en co. moeten Boonen, Van Avermaet en Gilbert opvolgen: "Ik kan me tussen de toppers plaatsen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Boonen, Gilbert en Van Avermaet domineerden we de laatste jaren het klassieke voorjaar, maar wat na die generatie? Het is aan Theuns, Naesen en co. om het gat op te vullen.

Wie wordt de volgende held van de natie. “Ze zijn altijd op zoek naar iemand. Maar ik denk dat we met een heel goede, brede lichting zitten", aldus Edward Theuns aan Wielerflits.

"Oliver Naesen, Jasper Stuyven en zo zijn er nog heel aantal. Kijk maar eens hoeveel renners er naar het WK toe zouden kunnen gaan. De bondscoach heeft een heel moeilijke opdracht om daarvoor negen namen aan te wijzen."

Vergelijking met Tom Boonen is niet aan de orde

-Edward Theuns

Een teken dat het goed gaat met het Belgische wielrennen. "Het niveau in België ligt zeer hoog. Ik denk dat we niet per se één renner moeten zoeken om dé naam van het Belgische wielrennen te zijn. Maar ik denk wel dat ik me tussen die toppers kan plaatsen. En dan hoor je internationaal ook al snel bij de top.”

Een vergelijking met Boonen kwam ook aan bod. “Ik denk dat Boonen hetzelfde type renner is als ik ben, of andersom. Maar Tom heeft in zijn eerste jaren als prof al bewezen dat hij een superklasbak was. Toegegeven: dat is niet gewoon. Ik kom wel in hetzelfde type koersen tot mijn recht, maar de vergelijking met Tom is niet aan de orde."

"Ik ben niet degene met het grootste talent, maar ik heb wel genoeg talent om mooie koersen te kunnen winnen. Dat is voor mij belangrijk. Ik werk keihard om zo goed mogelijk te trainen, te koersen en mezelf te verzorgen. Meer dan dat kan ik niet doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties